برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

HTML چیست و چه کاربردی دارد؟

HTML مخفف Hyper Text Markup Language به معنای زبان نشانه گذاری فرا متن (ابر متن) می باشد. با وجودی که برخی از HTML به عنوان زبان برنامه نویسی یاد می کنند، زبان ...

HTML مخفف Hyper Text Markup Language به معنای زبان نشانه گذاری فرا متن (ابر متن) می باشد.

با وجودی که برخی از HTML به عنوان زبان برنامه نویسی یاد می کنند، زبان HTML  در واقع زبان نشانه گذاری برای تعیین یا چینش ساختار محتوا در یک سند یا صفحه می باشد.

زبان html از علائم نشانه گذاری یا تگ (Tag) برای ساختارمند کردن اجزای صفحه استفاده می کند. هر تگ کارکرد خاصی دارد. برای تعیین بدنه، برای قالب بندی بخش ها و ستون ها، برای مشخص کردن عناوین و پاراگراف ها، برای تعریف تصاویر، ویدیوها و لینک ها و... از تگ های html استفاده می شود.

وقتی با مرورگر خود یک صفحه وب را باز می کنیم، کدهای HTML توسط مرورگر پردازش شده و به صورت یک صفحه با شکل و شمایل جذاب نمایش داده می شود.

زبان html دارای منطق برنامه نویسی نیست، نمی توان در آن متغیر، عبارات شرطی و مدیریت رویدادها را تعریف کرد و معمولا نتایج قابل مشاهده برنامه نویسی با زبان های برنامه نویسی مثل php، asp.net، payton و... به صورت به صورت html به مرورگر ارسال می شود.

html از زمان پیدایش توسط تیم برنز-لی (Tim Berners-Lee) یعنی 1980 تا امروز تغییرات زیادی کرده و در هر نسخه جدید تگ ها و صفت های جدیدی اضافه شده است.


HTML 1

اولین نسخه html که در سال 1980 معرفی شد امکانات محدودی داشت و فقط با 18 تگ معرفی شد.


HTML 2

دومین نسخه html در سال 1995 انتشار یافت و علاوه بر امکانات HTML 1، امکانات دیگری همچون جدول و آپلود فایل و... به آن اضافه شده بود.


HTML 3

با استفاده بیشتر از زبان اچ تی ام ال، نیاز به توسعه و تغییرات در آن بیشتر احساس می شد. سومین نسخه html نسبت به نسخه های پیشین قابلیت های بهتری ارائه می داد. ورود مرورگر Netscape و ارائه تگ های جدید html و عدم سازگاری تگ های با مرورگرهای مختلف احساس نیاز به یک کنسرسیوم جهانی برای استاندارد سازی زبان HTML را بیشتر کرد. کنسرسیوم جهانی وب یا W3C در ژانویه 1997 نسخه HTML 3.2 را که برای مرورگرهای مختلف استاندارد شده بود، ارائه کرد.


html 4

چهارمین نسخه html در دسامبر 1997 عرضه شد و تحولی اساسی در استانداردهای HTML پدید آورد و کاستی های نسخه قبلی رفع شده و تگ های جدیدی اضافه شد.


XHTML

اولین نسخه XHTML همراه با HTML 4.01 به عنوان یک زبان جدید در ژانویه 2000 عرضه شد. XHTML در واقع یک بازنویسی و فرمول بندی جدید از HTML با استفاده از زبان XML است. XHTML بسیار شبیه به HTML است اما قوانین سفت و سخت تری دارد.


HTML5

پس از HTML 4.01 و XHTML 1.0 و با پیشرفت صورت گرفته در مرورگرها و نوآوری های جدید در عرصه وب نیاز به رویکردی جدیدی در توسعه HTML احساس می شد و HTML 5 از دل این احساس نیاز به وجود آمد.
استفاده از تگ های معنایی article، section، aside، header، footer، استفاده از تگ های audio و video برای کار با پلیر داخلی مرورگرها به جای فلش پلیر، پشتیبانی از تصاویر SVG و MathML برای فرمول های ریاضی از ویژگی های HTML 5 می باشد.

 

موضوع: آموزش HTML
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات نظرات تا اطلاع ثانوی غیر فعال است.